Omgeving Noordwijk

Noordwijk, een plek om verliefd op te worden én te blijven… Duyndomein Noordwijk is omringd door robuuste duinen, weidse bossen, kleurrijke bloemenvelden en een 13 km lang zandstrand. Het decor voor ontspannen uitstapjes en heerlijke vakanties. Noordwijk bruist in alle seizoenen.

Geniet van het bijzondere landschap tijdens de vele wandelen fietsmogelijkheden. Of kies voor een dagje uit naar steden als Leiden, Den Haag, Amsterdam, Haarlem of Rotterdam. Maar ook verrassende dorpjes, uitgestrekte bloemenvelden, recreatiegebieden en waterplassen zijn binnen handbereik in de Bollenstreek. Maar de belangrijkste trekpleister blijft de zee; het Noordwijkse strand weet ieder seizoen melancholie en romantiek op te roepen, haar publiek in vervoering te brengen en kunstenaars te inspireren. Onthaasten en flaneren op de boulevard tot de zon in zee zakt…

Vermaarde badplaats

Noordwijk is een moderne kustplaats met een rijke historie. Niet voor niets heeft menig staatshoofd overnacht in Hotels van Oranje of Grand Hotel Huis ter Duin. Ook u ontmoeten we graag in bruisend Noordwijk!

Noordwijk vormt het hart van de befaamde Bollenstreek en heeft een levendige boulevard, aansluitend strand en een sfeervolle oude dorpskern met een gezellig winkelcentrum. Op de Koningin Wilhelmina Boulevard en Koningin Astrid Boulevard vind je eerdergenoemde vermaarde hotels, uitstekende restaurants en trendy beachclubs. Het hele jaar door is dit dé plek waar je terecht kunt voor een lekker kopje koffie, lunch, borrel of heerlijk diner met uitzicht op de Noordzee.

Beleef hier de prachtigste en soms ook magische momenten.

Iedere dag is weer anders, de ene keer geeft de zee licht en dan is de lucht weer gevuld met sprookjesachtige kleuren. Noordwijk aan Zee beschikt over een rijk uitgaansleven, aan de sfeervolle boulevard en de gezellige dorpskern erachter. Kortom, u hoeft zich hier geen dag te vervelen, maar, u heeft ook zo weer de rust gevonden in de schitterende natuur of uiteraard in uw heerlijke woning op Duyndomein Noordwijk…

Natuurgebied Hollands Duin

Van Wassenaar tot de top van Zuid-Holland strekt zich een smalle afwisselende duinstrook uit: Hollands Duin. Wind en water vormden strand en duinen, de mensen legden aardappelakkertjes aan, wonnen water uit de duingrond en plantten bossen.

In de beschutte bossen zie je eekhoorns en hoor je spechten roffelen; in het rulle zand van de duinen ontwaar je sporen van vossen en konijnen. Betonnen bunkers en een golvende antitankmuur zijn tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. En vanaf de hoge duintoppen biedt Hollands Duin mooie vergezichten: op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op strand en Noordzee waarvan de branding zich al lang had laten horen…

Vanaf Duyndomein Noordwijk stapt u zo het prachtige natuurgebied van Hollands Duin in. Een perfecte plek om te wandelen of te fietsen, ook is uw hond hier van harte welkom. Actief genieten in Hollands Duin? U kunt de omgeving ook verkennen te paard, met de mountainbike of trek uw hardloopschoenen aan en leg prachtige routes af.

Het Strand, de duinen en de kust

Noordwijk aan Zee beschikt over een ruim 13 km lang zandstrand”

Noordwijk heeft als kustplaats veel te bieden. Je kunt er heerlijk uren zonnen, zwemmen, uitwaaien, paardrijden of kitesurfen. In een van de luxe strandtenten of op een van de terrasjes aan de gezellige boulevard is het na een lange strandwandeling heerlijk loungen onder een genot van een hapje of een drankje.

Noordwijk is trots op De Blauwe Vlag, hét internationaal kwaliteitslabel voor een schone, milieuvriendelijke en veilige zwemomgeving. Ook heeft Noordwijk het Europese keurmerk QualityCoast. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan internationale kustplaatsen die bijzondere inspanningen hebben geleverd op het gebied van toerisme en milieuzorg, voor het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed.

Dat Noordwijk internationaal als badplaats ook hoog aangeschreven staat blijkt wel uit het feit dat Noordwijk zich vanaf 26 maart 2020 officieel kuuroord mag noemen. Noordwijk onderscheidt zich daardoor van andere badplaatsen. Noordwijk voldoet daardoor aan de strenge toelatingseisen van de European Spas Association (ESPA); zo is de heilzame werking van het zeewater en, in het omvangrijke duingebied, de lucht onderzocht.

In Noordwijk kun je heerlijk genieten bij diverse luxe en hippe strandpaviljoens!”

Locatie Noordwijk